For textile lovers only : ace & jig

                        


Παιχνιδίσματα χρωμάτων, πρωτόγνωροι συνδυασμοί υφών και μοτίβα τόσο χαρούμενα που σχεδόν...χορεύουν μπροστά σου (!) ...και κάπως έτσι ερωτεύτηκα τα ace & jig με την πρώτη ματιά...

Η οποία πρώτη ματιά ήταν στο Bleubirdblog όπου η γλυκιά James χουχουλιάζει σε ένα royal duster που όμοιό του δεν είχα ξαναδεί...και φυσικά άρχισα να ψάχνω να βρω περί τίνος πρόκειται!

Το royal duster αυτό - τι στο καλό είναι τούτο;;! - σημαίνει μακρύ πανωφόρι, συνήθως χωρίς κουμπιά ή φερμουάρ - δεν ήξερα και ρώτησα ;) - είναι μέρος της συλλογής Ace & Jig για τη σεζόν φθινόπωρο - χειμώνας 2014. Ήδη από το πρώτο κλικ στο site τους ήταν προφανές ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερο brand!

To  Ace & Jig δημιουργήθηκε από δύο φίλες και συναδέλφους, την Cary Vaughan και την Jenna Wilson. Τις ένωσε η αγάπη για τα χειροποίητα, παλιά υφάσματα. Ξέρετε, αυτά που έχουμε σαν εικόνες ονείρου στο μυαλό μας να κατασκευάζονται από τις προ γιαγιάδες μας στους αργαλειούς...τότε που δεν υπήρχε βιομηχανοποίηση και μαζική παραγωγή του υφάσματος. Αυτή τη μοναδική αυθεντικότητα θέλησαν να αναπαράγουν στα σχέδιά τους, καταστρώνοντας την κατασκευή του υφάσματος από την αρχική φάση του...ακατέργαστου νήματος! Καλά καταλάβατε...όλα ξεκινάνε από μια κλωστούλα...
       



Ταξίδεψαν λοιπόν στην Ινδία όπου ξεκίνησαν συνεργασία με τεχνίτες που δουλεύουν σε χειροκίνητους αργαλειούς χρησιμοποιώντας πανάρχαιες τεχνικές - άλλωστε οι Ινδοί έχουν μακριά ιστορία στην κλωστοϋφαντουργία - όπως και οι Έλληνες, όσον αφορά την Ευρώπη. 
Έτσι τα νήματα βάφονται στο χέρι από τεχνίτη που αναμιγνύει και ελέγχει τα χρώματα σε έναν πέτρινο τοίχο! 


       



Στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν, τα νήματα οδηγούνται στον αργαλειό όπου το υφαντό σιγά σιγά παίρνει μορφή...και ιδού τα αποτελέσματα:


                                       

      
                                       


                                       


                                       


                                       


                                       


                                       


                                       


Σαφώς εάν κάποιος σκεφτεί να φορέσει όλα αυτά τα μοτίβα μαζί, προκύπτει δυσκολία στους συνδυασμούς - όμως το αποτέλεσμα θα είναι αν μη τι άλλο μοναδικό! Προσωπικά προτιμώ να διαλέξω ένα δυο κομμάτια που θα φορεθούν ξεχωριστά και θα αναδείξουν ένα ουδέτερο σύνολο. 


Εκτός όμως από τη μοναδικότητα των σχεδίων, εδώ με τράβηξε και η ανθρωπιστική προσέγγιση του όλου εγχειρήματος. Ο σεβασμός στην προσωπική έκφραση και δημιουργία  και στους εργαζόμενους, καθώς ακολουθούνται μέθοδοι σύμφωνες με τη φιλοσοφία kaizen και τη διαρκή, σταδιακή βελτίωση. 


Έχω την εντύπωση πως με μια τέτοια αντιμετώπιση ο κόσμος των επιχειρήσεων θα μπορούσε να ξαναγίνει ορμητήριο δημιουργικότητας κι όχι στυγνής κερδοσκοπίας...


Μήπως όμως κάτι έχει αρχίσει να ήδη να γίνεται; Μήπως σιγά σιγά "ξυπνάμε";;; 


Πολλά πολλά φιλιά!

❤️

Πηγές : 







Comments

  1. Θέλω το μπλε καρώ καπιτονέ πουλόβερ!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete

Post a Comment